Det är inte meningen att raljera.
Jag älskar verkligen Södertäljes krogliv på riktigt.
Och kroglivet i övriga Sverige också. Det är det som ger mig mat på bordet.
Och ger mej möjlighet att bo i mitt lilla hus.
Så jag skall verkligen inte bita den hand som föder mej.
Men som den språknörd jag är, så måste jag få skämta lite. Och dessutom blir allt så väldigt mycket extra roligt efter jag har tagit ett glas vin. Eller två.
(hur stor språknörd jag är skall jag berätta i ett annat inlägg)
Här kommer ett axplock ur restaurang Miramars meny. (Rel ny restaurang vid Marenplan)
Det är inte utan att man blir lite sugen
Friterade minifiskar
Marinerad kokt lammtunga
Panerade stekta grodlår
Rå, finmalen oxfilé med burgul (!)
Friterad nötförsfylld burgul (hur får man in köttfärs i burgul, det måste vara något här jag inte förstår?)
tja, ingen kan anklaga dem för att vara fega och "main stream" iallafall.
Men Gunnarson, fy för bövelen vad jag längtar efter att få sitta på nån av dessa "fantastiska" krogar och dricka vin med dig och skratta oss fördärvade över dessa otroligt roliga val av rätter på menyn. Vi måste ha med oss Katja oxå för hon kan ju till och med bli riktigt förbannad! vilken show!
SvaraRaderaps. Har du sett vår nya familjemedlem ... :-)
Kram Nette