..var jag i torsdags på jobb-resa. Jag och en kollega skulle göra reportage om Werners Gourmetservice -och för att riktigt fatta grejjen, så åkte vi till Skara och hälsade på.
http://www.wgs.se/sortiment/grupp.php?sid=44
Det var extremt spännande. Förutom alla otroligt fina oljor, choklader, gryn och kryddor som dom arbetar med, jobbar dom ett företag i Spanien som heter Sosa. Som sysslar med experimentell matlagning. Texturer. Socker utan sötma. Sfärer. geléer. Mat-snö. How cool is that? Matporrr på HÖG nivå. Xxx-rated. Minst.
"restaurangvärlden står inför en tekniskt revolution"-berättade Stefan, vår värd. "Det som industrin gjort i 50 år, kommer nu att finnas den vanliga krögaren tillhanda." Spännande.
Nu räcker det inte med att vara kock. Nu måste man vara kemist också. Extremt kul.
Jag återkommer med bilder.
På kvällen lagade vi mat tillsammans i deras provkök. Då blev hard-core slow food. Dvs havskräftor tillagade i salamandern endast med lite tomatpesto, salt och olivolja. Pilgrimsmussla och tonfisk marinerat i lite lime och chili, lätt halstrade i panna, serverades med lite sallad. Rödtunga. (ojojojoj, vilken fisk) Ungsbakad på sina ben. Bara urtagen och inslängd på låg värme. Salt, citron, kokta puylinser. och lite limesmörsås. Så enkelt. Så djäkla gott. Avslutades med hallonmousse. Och kaffe. Illy. Världens bästa kaffe. VÄRLDENS BÄSTA kaffe.
phu.
Sen trodde jag att jag skulle sova som en stock på hotellet i Skara.
Yeah right. Låg vaken halva natten och vred mej. Ingen unge fastklistrad på mig. Ingen karl som snarkar. Hur gör man då när man skall sova?
Fick otroliga flashbacks från Stadshotellet i Södertälje. Det här hotellet var som en karbonkopia av Parks gamla del. Samma mattor. Samma tavlor. Samma doft av gammalt damm, historia och gäster som kommit och gått. Tänkte lite på Carola, min gamla chef som nu är VD för Rogge i stränkan. Hennes hotell var på kvällen värd för hela sveriges kock-elit som tävlat för "Sveriges Köttkock 2009". En fjäder i hatten för henne, måste ha framkallat lite prestationsångest :-)
Mia - Oj du skriver blogg vad roligt! Saknar dig! Kram och tack för att du tänker på mig ibland - har just blivit med bageri och butik...trodde det var ett hotell jag drev :-)
SvaraRadera