I morgon har Patrik kvällskurs. Jag får laga middag själv. Och som vid varje tillfälle det sker, tänker jag att nu minsann skall jag laga något riktigt nytt och nyttigt.
Min man är lite av en grädde och smör kille, och jag önskar att han vore liteliteliteliiiiite mer olivolja och grönsaker. Om jag säger så.
Det börjar alltid med att jag tänker i termer som ungsbakad kyckling..lax..ljummen bulgursallad...oliver...massor med färglada grönsaker...typ.
Och sen slutar det med falukorv och makaroner.
Jag behöver hjälp. Jag behöver gå en matlagningskurs. Jag är U S E L.
Finns det kurser på Komvux? Eller folkuniversítetet kanske?
Jag är snart fyrtio år och misslyckas 50% av gångerna jag försöker koka ägg.
Bara en sån sak.
Vi kan gå tillsammans. //Pernilla
SvaraRaderaÅh, en själsfrände. va härligt. Häromdagen misslyckades jag när jag kokade gröt till ungen. Hur är det ens möjligt?
SvaraRaderaAv samma anledning som att jag inte kan ta bilder med skärpa - du får aldrig öva och när du gör det når du ändå aldrig upp till äkta hälftens krav. Plus att du har tusen andra saker i huvudet, hur sjutton ska man kunna koka gröt då?
SvaraRaderaHajjar för övrigt problemet, vill också ha mer olivolja och mindre grädde. Men det är svårt att ställa krav, när man inte lagar maten själv...
//Linda
Det har hänt att jag glömt durkslaget när jag ska hälla av vattnet från spaghettin. Jag behöver lära mig från grunden. //Pernilla
SvaraRaderaPernilla: Hahahaha okej. Men jag kokade potatis- och blomkålspuré härom veckan. det blev tapetklister. På riktigt. Det både såg ut och luktade som tapetklister. Så nu vet du det om du skall tapetsera om hemma och får slut på klistret. Ring mej. Jag kokar eget.
SvaraRaderaLinda.
SvaraRaderaja, det är inte så att jag är direkt välkommen i köket annat än för att diska. Jag är dock rätt nöjd med det upplägget. Men det vore bra med lite MBL-förhandlingar kring menyn mellan varven.
Du ska fräsa potatisen i olivolja innan du häller på det kokande vattnet. Då kapslar du in stärkelsen och det blir inte klister :-)
SvaraRaderaEn bulgursallad mot en sovmorgon kanske? ;-)